Navigáció
Főoldal
APK szabályzat
Galléria
Kapcsolatfelvétel
Keresés
Hírek
Cikkek
Galéria
Halászati-horgászati törvény
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 66
Legújabb tag: buripenge
Fórumtémák
Legújabb témák
Ultrabit halcsali
etetés mély vízen
Bojli
Orsó
Irányadó!
Legnépszerűbb témák
Nincs elérhető fórumtéma
Hőtérkép
Hőtérkép
Felhőtérkép
Felhőkép
Széltérkép
Széltérkép
Média Partnereink

www.fisch.hu

Nyár végén.

 

Nyár végén.

apk Az egyik kedvenc hónapom az augusztus.  Ilyenkor minden él, és virul, valamint az emberek is vidámabbak.  A horgászatot a kedvenc tavunkra a Miháldi horgasztóra terveztük. Azért is erre, mivel ez az év anyagilag nagyon megterhelő volt számomra, valamint horgásztársam Tamás számára is. Továbbá ez a tó megérdemli azt, hogy írjanak róla, mivel itt bojliztam először, és ezen a vízen fogtam az életem első igazi 10+s halát. Remélhetőleg a tómanó ismételten segítségünkre lesz ezen a horgászaton.apk
[Köszönet a Horgász online munkatársainak, amiért  a föld alól is előkerítettek nekem 1000 méter Carp Expert narancsszínű zsinórt. Még egyszer is köszönöm. :D]A horgászatot hosszabb tervezés előzte meg. A csalizást a Horgász online Shot Baits bojli mixéből készített bojlival terveztük.  A bojli mixbe mikor ki lett keverve extrának lett rakva egy evő kanál őrölt chili is. A kiérkezés napja hamar elérkezett, s Tamás a megbeszélt időben a garázsom előtt várt már. Gyors pakolás és indultunk is a tóra, és a megbeszélt helyre mentünk ahol tavaly augusztusban is voltunk a tó erdei oldalán. Erről a helyről elég jól meghorgászhatóak a tó fontosabb részei, valamint elég könnyű megdobni a tóban található régi patak medret. Ki érkezéskor gyors sátorállítás után végre a csalizással foglalkozhattunk.

 
apk
[Bevetésre váró csali PVA-val nagyon szeretek dolgozni.:D]

 

 
apk
[A bojli mixből pellet forma is alakítható, valamint a megfaragott bojli fogósságát nem kell részleteznem.]


 
apk
[Szeletelt bojli PVA szalagra felfűzés előtt.]


 
apk
[Lassan késsz csali.]apk
[ Az elkészült csali kombináció.]

 


apk
[A csalikra szárad a CSL.]

 
A csalizási módokat, már korábban elterveztük Tamással, és szerettük volna kipróbálni az elképzelésünk szüleményeit.  A helyeket ahova csalikat szántuk nem etettük meg, mivel CSL-be mártott csalit szántunk bevetni, valamint jobban PVA-val akartunk dolgozni. Ami így utólag gondolva nagyon jó ötlet volt.

 
apk
[Bedobás a vízből, még az a pár méter is sokat számít.]

 
A bedobás után nem kellett sokat várni a kapásra, mivel egy erőteljes rántással adta tudtunkra a jelenlétét a vízi világ potykája. A pellet formára gyúrt bojlit vette fel, amit még a tavalyról megmaradt Chilis Fahéjba áztattunk. A potyka nem adta könnyen magát, mivel folyamatosan a jobb oldalamon a vízben kb 10 méterre lévő tuskó irányába akart menni. De sikeresen a szákba lett vezetve, majd gyors mérlegelés, és pár szép fotó, majd vissza lett engedve az őt éltető vízbe.


 
apk
[Egy szép 3 kg-s potyka.]


 
apk
[Erőteljes bedobás, a Tomi 3.5 lb botja rendesen görbül.]

 

Sokat nem kellett várni, mivel Tamás jobb kapásjelzőjének a hangjára lettünk figyelmesek, amin a megfaragott bojli volt felkínálva. Gyors bevágás, és elkezdődhetett a fárasztás. Sokáig nem tartott, mivel hamar a szákba került, a potyka. Egy nagyon szép tükörponty volt, sokan nem értékelnék, de az én belátásom, hogy nem csak a nagy hal olyan értékes, hanem az ilyen kisebb méretűek is.:D


 
apk
[Tomi a 3kg-s potykájával.]

 
Az éjszaka hamar eljött, mivel észrevettem, hogy ha belemerül a horgász a horgászatba, mint ha egy időgépbe ülne, ami átrepíti pár órán, s már el is telt egy nap. Az éjszaka csendesen zajlott, így legalább pihenéssel tudtuk azt eltölteni.  Reggel arra lettem figyelmes, hogy Dani jelzője jelez, gyors ugrás a sátorból, de Tamás már szákolta a szép pikkelyest. Mérlegelés után kiderült, hogy egy szép 4 kg-s ponty. Ekkor bele gondoltam, hogy feederrel milyen élvezetes lehet egy ilyen szép ponty fárasztása. A nap csak telt, pár nagyobb keszeg, és kárász, ami a horogra akadt, de ponty nem érkezett az nap.

 
apk
[Dani a 4 kg-s pontyával.]


 
apk
[Szerencsét hozó szitakötő.]

 

 
apk
[Délutáni csendélet.]


 
apk
[Hajnali köd.]


A második nap úgy telt el, hogy Dani egy szép 4 kg-s potykát fogott, mi meg pár szép nagytermetű keszeget, és kárászt. Az éjszaka viszont nagyon csendesen zajlott, a vízben még a halmozgások is megszűntek.  Az éjszaka hamar eltelt, és a kora reggeli kávézásunkat Tamás bal oldali jelzőjének hangos hangja zavarta meg. Az orsóról a zsinór olyan gyorsan szaladt le, mint ha a Pesti gyorsra kötöttük volna a végét. Bevágás után egy 20 perces fárasztás kezdődött. Tamás 3.5 lb botja úgy hajolt be, mint egy pici vékony bot lett volna, ebből sejtettük, hogy nem egy átlagos ponty lesz a végén. Dani a vízbe gázolt a szákkal, hogy mi előbb a szákba kerüljön a hal.  A parttól, kb 3 méterre sikerült megszákolni a szép pontyot. Ekkor vettük észre, hogy egy szép nyurga akadt a horogra. Mérlegeléskor a mérleg 12 kg-t mutatott, majd gyors képkészítés, és végre kíméletesen vissza lett engedve a tóba.


apk

[Tomi 12 kg-s nyurgája.]

 

apk
[Szinte szűzies száj.]


apk
[Kíméletes visszaengedés.]

 
Azon a napon Daninak is meghozta a tómanó a szerencséjét, mivel horgára akadt egy 11 kg-s tükörponty. Tudni kell, hogy Daninak ez volt az első igazi nagy 10 kg feletti pontya. Remélhetőleg sok ilyen élményben lesz része.


apk
[Dani 11 kg-s pontya.]


 
apk
[Örömteli búcsúzkodás.]

 
Aznap a tómanó meghozta mindenkinek a szerencséjét, mivel sorban fogtuk, a szebbnél szebb halakat. Sok volt köztük a 2-4 kg-s.


 

apk
[Ismételten egy 3kg-s potyka.]

 
Az éjszaka ismételten hamar eljött, és ismételten csendesen zajlott. Reggel sikerült fognom egy 4 kg-s potykát, ami sikeresen a jobb oldalamon található akadóba menekült, de szerencsére sikerült onnan kiszednem, mivel nem tudott rendesen a gyökerek közé bemenni. Miután lemérlegeltük, Tamásnak szólalt meg a jelzője, és bevágás után érződött, hogy nagy hal van a végén. Miután sikeresen meg lett szákolva a ponty, gyorsan mérlegeltük, és képkészítés után kíméletesen visszaengedtük.


 
apk
[Az akadóból nehezen, de kiszabadított 4 kg-s potyka.]


 
apk
[Tomi  11 kg-s tükröse.]


 
apk
[Portré.]


apk

[Remélhetőleg ismét látjuk.]

 

A pár nap, amit a tavon eltöltöttünk hamar eltelt, és most sem hazudtolta meg magát a tó, mivel unatkozni nagyon nem kellett. Továbbá megint bebizonyosodott, hogy van sok szép nagy hal a Miháldi tóban, és vannak olyan nagy pontyok is, amiket még soha senki nem fogott ki. Remélem mielőbb ismételten horgászhatok ezen a tavon.


Írta, és fényképezte.: Hokmann Ferenc                                                        APKlub tesztelünk!
                   Tóth Tamás                                                                                         Teszteltetni szeretnél?
            /DRUID-CARP-TEAM/   
Valamint,aki mindenhol jelenvolt: SzilágyiDániel                                                      apklubteszt@gmail.com 


Hozzászólások
#1 | torzsur - November 16 2013 13:24:08
HellóTuplol
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 25% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 25% [1 szavazat]
Jó 25% [1 szavazat]
Átlagos Átlagos 25% [1 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Képek
Szavazás
Milyen változtatásokat szeretnél az oldalon?

Tartalmi.
Tartalmi.
33% [1 Szavazat]

Kinézet:
Kinézet:
0% [0 Szavazat]

Mind a kettő.
Mind a kettő.
67% [2 Szavazat]

Szavazatok: 3
Szavazáshoz be kell jelentkezni
Elindult: 16/12/2015 18:49
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Gabesz
28-01-2018 19:35
Tup

hushorgasz
03-01-2018 16:48
Jó egészséget,sok szabadidőt,kis és nagyon nagy fogásokat,halban bővelkedő boldog új évet kívánok minden horgásztársnak!..

Gabesz
31-12-2017 11:56
Egészségben és horgászatban,halak
ban gazdag nagyon eredményes és Mail boldog új évet kívánunk minden tagunknak a 2018-as évben is. lol lol csúfol lol

torzsur
25-09-2017 21:14
cigizik Baby Szép estét

torzsur
24-09-2017 20:31
Baby cigizik Szevasztok

top image scrolling tools
facebook_share
google_share
scrolltop