Navigáció
Főoldal
APK szabályzat
Galléria
Kapcsolatfelvétel
Keresés
Hírek
Cikkek
Galéria
Halászati-horgászati törvény
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 66
Legújabb tag: buripenge
Fórumtémák
Legújabb témák
Ultrabit halcsali
etetés mély vízen
Bojli
Orsó
Irányadó!
Legnépszerűbb témák
Nincs elérhető fórumtéma
Hőtérkép
Hőtérkép
Felhőtérkép
Felhőkép
Széltérkép
Széltérkép
Média Partnereink

www.fisch.hu

Az ébredő természet.

 

 

APKlub

 

Végre eljött a nagy nap, amire Tamással terveztük a horgászatot, és végre a monoton hétköznapok elől a kedvenc tavunkra a Miháldi tóra kimehettünk. A nagy nap április 7-re tűztük ki, és egy laza 4 napos pecát terveztünk.  A 4 napos pecát a Bait-Station termékek bevetésével terveztük, ami nagyon jó döntésnek bizonyult.  Maga a Bait-Stationnak a termékét már a 2015-s évben is sikeresen használtuk, pontosabban a bojli mixüket, de arról egy következő írásban.

 

 Bait Station

 

Nehéz döntés előtt álltunk, mivel a korai meleg hatására korábban elkezdődött a halak ívása. Mikor ki érkeztünk a hajnal csöndjét a partszélben a virgonc keszegek, és kárászok csobogása törte meg.  Komoly fejtörést okozott, a bevetésre szánt csalik összeállítása, mivel a horgászatunkra nem igazán baráti időt tervezet a természet anya. De ezt már megszokhattuk volna, mivel az utóbbi években mindig belenyúlunk a fronttal teli napokba. Ilyenkor sokan feladják, de még szerencse, hogy Tamással mi egy elmebeteg csapatot alkotunk. :D Ha esik, ha fújj mi kint maradunk, ha hal sincs, akkor se adjuk fel, csak magát a csalizást kombináljuk túl. Maga pecát meder fenék térképezéssel kezdtünk, és miután megtaláltuk a régi patak medret markerrel azt megjelöltük.  Magát a területet kb. 1 kg FRUITY Mix 18 mm golyóval etettük meg. Maga a golyó nagyon erős gyümölcsös illatot áraszt, valamint nagyon könnyen dobó csövezhető, és dobás hatására sem törik ketté.

 

Bait Station

Pasztázás az MX-1 pasztával.

 Az első csalizás az MX-1 termék volt, ami egy Májas-gyümölcsös bojli.  Maga a bojlin érezhető a gyümölcs, ugyanakkor maga a máj ad egy leírhatatlan illatvariációt, nagyon kellemes és nem taszító.  A Bait-Station web oldaldalán eléggé részletesen levan írva, amit magáról a golyóról tudni kell. De alá kell, hogy támasszam nagyon intenzív a illata. Maga a golyó több órás vízben lét után is ugyanolyan intenzíven árasztja a jellegzetes MX-1 szagot, mint amikor az aromazárós tasakbók kivettem a golyókat.  A pasztája, viszont nagyon könnyen kezelhető, és nagyon könnyedén a golyókra nyomható. Amúgy a csalikat egy nagyon praktikus 250 gr-s kiszerelésekben rendeltem be, és rettentően jó aroma zárós csomagolásban kaptam őket, ami a későbbi kiürülés után dippelt golyók tárolására nagyon ideális, valamint nagyon könnyedén elhelyezhető a 17 literes vödrömben. 

 

csali

KRILL SPICY TUNA kombinálás közben.

A másik botra a Prémium KRILL SPICY TUNA került csalizásra. Ennél a golyónál is csak azt tudom írni, mint a fent említett a MX-1 terméknél, hogy nagyon erős és intenzív az illata. A golyót nagyon könnyű kezelni, és érdemes megbolondítani egy ananász lebegő bojlival.

 

csali

 

csali

RED MASTER bevetésre késszen.

 

csali

FISHKISS bojli PVA-a fűzött BS CARP pellet.

 

BS CARP Pellet ami valójában egy mix csomag. Rettentő leleményes és célszerű. Magában a csomagban a 20mm pellettől a 2 mm-s pelletig bezárólag minden megtalálható. Ízre én vegyesre tippelnék, mivel van benne epres, halas stb. Nagyon élveztem a keresgélést a zacskóban mivel ha PVA-a fűzve vagy hajszál előkére nagyon is használhatóak.

 

 csali 

 

csali

 

 

bojli

 

Teltek az órák, majd ismételten csali csere, a vízből kivett golyók szaglálása, mivel ha iszapos helyre sikerül dobni, utána nagyon érezhető, az iszap szag a golyókon, szinte beléjük ívódik. De szerencse nem volt érezhető az iszap szag, csak az adott csali illata, amit érezni lehetett.  Etetést naponta kétszer végeztünk. Az első napi 1 kilós után a markerrel megjelölt helyekre tíz- tíz szem lett dobva.

 

dobócsövezés

Tamás dobó csövezés közben.

A kapástalan időszakban volt időm pár képet készíteni az ébredő természetről, mivel nagyon fontos, hogy ilyen csodát mikor az erdő zöldül, és a madarak örömteli csicsergéssel adják hírül, hogy itt a tavasz.

 

táj

 

táj

 

természet

Kárász a nádban ívásra késszen.

 

Hokmann

 

Lassan besötétedett, és a madarak is nyugovóra tértek. A színek eltűntek, és át adták a helyüket a komor sötétségnek.  Végre alvás és végre átgondolhattam azt, amit a nap folyamán kombináltunk a Tamással, hogy milyen csalizási módszer lehet az igazi. A világon a leg izgalmasabb dolog, mikor a hálózsák mélyébe belebújva, csukja le a horgász a szemét, valamint abban a tudatban, hogy bármikor a távjelző megszólalhat. Hát így is lett. Kb. 23 óra magasságában arra ébredtem, hogy a jelzőm bejelzett, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, mivel bele úszások lehetnek. Azt hirtelen a várva várt jelzést halottam. Nehezen fogtam fel mivel az alvókám nagyon jó, és Tamás szólt ébredj kapás van!  Eljött az idei év első fárasztása, és végre az új botjaim tesztelése. A halacska hamar megadta magát, de nem a várva várt Big Ponty volt, de az idei év első halának nagyon is jól megfelelt.

 

apklub

3 kilós pikkelyes RED Master-re érkezett.

 

A nagy izgalom után ismételten alvás. Hajnalban azt ismét hangos csipogásra keltem, de most már ugrottam is, és 1-2 másodperces ajtó keresgélés után kijutottam a sátramból.  Azt jött a jól megérdemelt fárasztás. A bevágás után érezhető volt, hogy ami most horogra akadt halacska, már picivel nagyobb, mint a társa.

 

apklub

5 kilós pikkelyes szépség ami FISHKISS bojli-ra jött.

 

Miután kíméletesen vissza lett engedve az éltető elembe, ismételten alvás.  Az éjszaka hátra lévő része már nyugalomban zajlott.  Hajnalban egyszer felébredtem, mivel fázott az orrom, ezért bekapcsoltam a fűtést a sátorban, és vissza pihentem.  Mély alvásomból egy hang riasztott fel, a várt nagy hang a távjelző hangja.  Azt eljött a nagy fárasztás. Bevágás után érezhető volt, hogy most nem 3 és nem 5 kilós potyka van a horgon, hanem annál nagyobb. Érezhető volt mintha egy farönk lenne a végén, és lomhán próbált manőverezni. Most vigyáznom kellett a fárasztással, mivel a bal botomra jött, ami épp a gát tövébe volt dobva, ahol volt pár faág a vízben. De így is kényelmesen engedelmesen a szépséges potyka mintha tudná, hogy mérés és fényképezés után ismételten szabad, megadta magát.

 

hokman

 15,50 kilós szép Pikkelyes, ami az MX-1 bojli-ra jött.

 

ponty

 

ponty

 

?

 

Miután vissza lett engedve a szépség, kezdett az ég beborulni, és a szél is kezdett meg erősödni. Megérkezett a nem várt hideg és a zimankó. A halak étvágya is alább hagyott, de a maradék 2 nap nem telt el unalommal, mivel a civil élet fáradalmait végre kipihenhettük, és eltervezhettük, a legközelebbi pecát.

 

Víz

Szemerkélő eső a tavon.

 

Druid Carp Team

 

A 4 nap hamar eltelt, sok halat nem fogtunk, de végre kint lehettünk és horgászhattunk, és a Bait-Station termékeket még részletesebben megismerhettük. Sikerekben gazdag horgászatot mindenkinek.

 

Írta:

Hokmann Ferenc és Tóth Tamás

/ DRUID-CARP-TEAM/

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 0% [0 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 100% [1 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Képek
Szavazás
Milyen változtatásokat szeretnél az oldalon?

Tartalmi.
Tartalmi.
33% [1 Szavazat]

Kinézet:
Kinézet:
0% [0 Szavazat]

Mind a kettő.
Mind a kettő.
67% [2 Szavazat]

Szavazatok: 3
Szavazáshoz be kell jelentkezni
Elindult: 16/12/2015 18:49
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Gabesz
28-01-2018 19:35
Tup

hushorgasz
03-01-2018 16:48
Jó egészséget,sok szabadidőt,kis és nagyon nagy fogásokat,halban bővelkedő boldog új évet kívánok minden horgásztársnak!..

Gabesz
31-12-2017 11:56
Egészségben és horgászatban,halak
ban gazdag nagyon eredményes és Mail boldog új évet kívánunk minden tagunknak a 2018-as évben is. lol lol csúfol lol

torzsur
25-09-2017 21:14
cigizik Baby Szép estét

torzsur
24-09-2017 20:31
Baby cigizik Szevasztok

top image scrolling tools
facebook_share
google_share
scrolltop